De beroepsaansprakelijkheids verzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt de ondernemer bescherming tegen aanspraken van opdrachtgevers en/of andere derden. In tegenstelling tot de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beperkt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering de dekking tot aansprakelijkheid voor de zogenaamde zuivere vermogensschade, dat wil zeggen schade zonder dat er sprake is van schade aan personen of zaken. Voor dit laatste - zeer reële - risico blijft het noodzakelijk een AVB te sluiten.

Fouten maken hoort bij ons dagelijks leven. De meeste fouten brengen geen schade met zich mee. Een aantal fouten kan echter leiden tot schade, waardoor bijvoorbeeld de voortgang van de onderneming in gevaar wordt gebracht. In het ergste geval  kan dat leiden tot een faillissement van de onderneming. Dit kan ook gebeuren door fouten die gemaakt zijn door mensen waarvoor u verantwoordelijk bent, zoals hulppersonen.

 De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming voor de aansprakelijkheid van de onderneming voor door derden geleden schade als gevolg van zo’n beroepsfout.

 De verzekering beschermt niet alleen de continuïteit van de onderneming, maar kan de onderneming ook een commercieel voordeel geven. Steeds vaker eisen opdrachtgevers dat de onderneming zich tegen beroepsaansprakelijkheid verzekert. Zonder deze verzekering kan de onderneming de opdracht mislopen.

 Daarnaast zijn er veel beroepsorganisaties die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht stellen voor haar leden. Tevens kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht zijn.

 Beroepen waarvoor wij de dekking kunnen verzorgen zijn: 

  • juridische beroepen; advocaten, deurwaarders, expertisebureaus, mediators enz.
  • technische beroepen; architecten, asbestinventarisatie bureaus, ingenieurs enz.
  • makelaars e.a.; (vve) beheer oz, taxateurs, rentmeesters, makelaars roerende zaken enz.
  • fiscale, financiële en administratieve beroepen: assurantiebemiddelaars, accountants, belastingadviseurs, financieel planners, actuarissen enz.
  • consultancy/ interim-management; organisatieadviseurs, inkoopadviseurs, coaches, werving & selectiebureaus, marketingadviseurs, ICT-adviseurs enz.
  • medische beroepen; ARBO, clinical research operations, ketenzorg, laboratoria enz.

Neem contact met ons op

 Als u kiest voor Estic Insurance B.V. krijgt u:


Snelheid en effectiviteit

We reageren snel en effectief in het geval van een schade en doen ons uiterste best om het juiste resultaat voor uw bedrijf te bewerkstelligen.


Ervaring en expertise

Met onze diepgaande productkennis zoeken we altijd naar de meest slimme oplossing voor uw situatie.


Een klantgerichte benadering

We plaatsen u in het middelpunt van ons werk en ontwikkelen voorstellen proposities die eerlijk, relevant en nuttig zijn.


Langdurige relaties

Wij richten ons op de lange termijn en streven ernaar om langdurige relaties met onze klanten aan te gaan.


Uitgebreid productaanbod

Wij zijn een intermediair voor al uw verzekerings vereisten, waardoor u snel en gemakkelijk een verzekering kunt afsluiten.


Gemakkelijke toegang

Onze communicatielijnen zijn kort: u handelt rechtstreeks met de juiste persoon.