Technische verzekeringen

Machinebreuk- en Machinebreukbedrijfsschadeverzekering 

Machines en technische installaties kunnen kapot gaan, zowel tijdens de assemblage als tijdens het gebruik. Dat kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben voor bedrijven en exploitanten. 

Technische storingen, materiaaldefecten en bedieningsfouten kunnen op elk moment tot schade leiden, wat resulteert in machine- en fabrieksstilstand.

De machinebreukverzekering biedt dekking als machines of technische werktuigen gerepareerd of vervangen moeten worden als gevolg van schade. Alle machines en bouwuitrusting zijn te verzekeren tegen onverwachte schade. Gerelateerde kosten, zoals schoonmaak, afvoer en bereddingskosten kunnen zo nodig ook worden gedekt. 

Machine-uitval als gevolg van schade kan productieactiviteiten tot stilstand brengen. Door bedrijfsonderbrekingen leiden ondernemingen financiële verliezen. Hiertegen kunt u een aanvullende dekking afsluiten. De verzekering tegen machinebreuk/bedrijfsschade biedt met name dekking tegen winstderving, vaste lasten en bijkomende kosten die gemaakt zijn omwille van het zo snel mogelijk hervatten van de bedrijfsactiviteiten.

Electronicaverzekering

Met de Elektronicaverzekering verzekert u de schade aan onder meer uw computers en randapparatuur zoals printers en kopieermachines. Ook kunt u uw laptop en beamer meeverzekeren. Zowel op uw vestigings­adres als op locatie, bijvoorbeeld als u uw laptop, tablet of beamer meeneemt naar de klant. En u bent verzekerd voor de extra kosten die u maakt als de apparatuur niet werkt door schade. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor overwerken, het inhuren van personeel of huren van andere apparatuur.

De ruime basisdekking van de computerverzekering kan worden uitgebreid met aanvullende dekkingen voor bedrijfsschade (financiële schade als gevolg van de materiële schade aan de computers), extra kosten door het tijdelijk overschakelen op vervangende apparatuur, of het repareren van schade aan bestanden (dekking voor reconstructiekosten; tot een bepaald maximum).

Neem contact met ons op

Als u kiest voor Estic Insurance B.V. krijgt u:


Snelheid en effectiviteit

We reageren snel en effectief in het geval van een schade en doen ons uiterste best om het juiste resultaat voor uw bedrijf te bewerkstelligen.


Ervaring en expertise

Met onze diepgaande productkennis zoeken we altijd naar de meest slimme oplossing voor uw situatie.


Een klantgerichte benadering

We plaatsen u in het middelpunt van ons werk en ontwikkelen voorstellen proposities die eerlijk, relevant en nuttig zijn.


Langdurige relaties

Wij richten ons op de lange termijn en streven ernaar om langdurige relaties met onze klanten aan te gaan.


Uitgebreid productaanbod

Wij zijn een intermediair voor al uw verzekerings vereisten, waardoor u snel en gemakkelijk een verzekering kunt afsluiten.


Gemakkelijke toegang

Onze communicatielijnen zijn kort: u handelt rechtstreeks met de juiste persoon.