Land-/werkmateriaal

Bij Estic Insurance B.V. houden wij ons al jaren bezig met het verzekeren van landmateriaal. Door onze kennis en ervaring kennen wij de risico's van dit materiaal als geen ander. Of het nu gaat om graafmachines, heftrucks, combines, havenkranen, (zelfrijdende) mobiele kranen of torenkranen wij kunnen een snelle en passende verzekeringsoplossing bieden.

Maatwerkoplossingen voor complex materiaal

Als ondernemer wilt u zich geen zorgen hoeven maken over mogelijke schade aan, of veroorzaakt door, het werktuig dat u gebruikt, zowel op eigen terrein als op de openbare weg. Zeker niet omdat het vaak om kostbaar en ingewikkeld materiaal gaat.

Ons aanbod

Wij bieden dekkingen voor:

  • Transport & Logistiek                : vorkheftrucks, hoogwerkers, trailers, (mobiele) kranen etc. 
  • Grond-, Water-, Wegenbouw: graafmachines, dump trucks, hei-installaties etc.
  • Agrarisch                                          : tractoren, oogstmachines, combines etc.
  • Vloten en Verhuur

Daarnaast kunnen wij ook naar andere risico's kijken. Wij hebben als standpunt dat er voor alle werktuigen die zich zelfstandig kunnen voortbewegen een verzekeringsoplossing te bieden is.

Speciale verzekering

Wij sluiten deze risico’s op een speciale polis die beter aansluit bij het werktuig aspect, de zogenoemde landmateriaalverzekering.

 Aansprakelijkheid

 U bent standaard verzekerd voor zaak- of letselschade die met uw werkmateriaal aan derden wordt toegebracht. Dat is een verplichting die is vastgelegd in de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

Onze limieten zijn hoger dan wat minimaal vereist is.

 Cascodekking

Een belangrijk voordeel van een landmateriaalverzekering is dat het cascorisico gedurende een aantal jaar op zeer ruime condities (casco uitgebreid) verzekerd kan worden. 

Met de casco standaard dekking bent u niet alleen dekking tegen brand en diefstal verzekerd maar is er ook dekking tegen schade door van buiten komende onheilen, zoals botsen, omslaan, slippen, en van de weg of te water geraken, ook als deze veroorzaakt zijn door een eigen gebrek van het voertuig en zelfs als schuld, nalatigheid of kwaadwilligheid aan de schade ten grondslag ligt,

 Met de casco uitgebreid dekking is voor een bepaalde periode (ook) het eigen gebrek zelf, zoals schade door materiaal- en constructiefouten, verzekerd.

 Na een aantal jaar worden de condities omgezet naar casco standaard

 Verder kent de landmateriaalverzekering een zeer aantrekkelijke nieuwwaarderegeling tot een bepaalde leeftijd.

 Schade aan de bestuurder

Soms is niemand aansprakelijk voor uw schade. Het kan dan gaan om letselschade of zaakschade. Met de dekking “Schade aan de bestuurder” verzekert u deze schade van een bestuurder

 Dekking op maat

Wie bieden dekking op specifieke voorwaarden en kunnen hierdoor de condities, de premie en de polisvoorwaarden afstemmen op uw specifieke wensen.

 Verder kunnen wij mogelijkheden voor een “airside”-dekking bieden. Vraag naar onze maatwerkoplossingen.

Gekentekende voertuigen

 Voor gekentekende objecten kunnen wij er voor zorgen dat de RDW-mutaties uitgevoerd worden en de internationale verzekeringsbewijzen (zgn. groene kaart) worden afgegeven.

 Waarom zou ik voor een landmateriaalverzekering via Estic Insurance B.V. kiezen? Waarom kiezen voor Estic Insurance B.V. ? Omdat u in de huidige complexe wereld een verzekering nodig heeft die precies aan uw eisen voldoet. Bij Estic Insurance B.V. passen we ons beleid aan uw wensen aan. Het resultaat is dat u kunt vertrouwen op een dekking die volkomen betrouwbaar is, ongeacht uw omstandigheden.

Neem contact met ons op

 Als u kiest voor Estic Insurance B.V. krijgt u:


Snelheid en effectiviteit

We reageren snel en effectief in het geval van een schade en doen ons uiterste best om het juiste resultaat voor uw bedrijf te bewerkstelligen.


Ervaring en expertise

Met onze diepgaande productkennis zoeken we altijd naar de meest slimme oplossing voor uw situatie.


Een klantgerichte benadering

We plaatsen u in het middelpunt van ons werk en ontwikkelen voorstellen proposities die eerlijk, relevant en nuttig zijn.


Langdurige relaties

Wij richten ons op de lange termijn en streven ernaar om langdurige relaties met onze klanten aan te gaan.


Uitgebreid productaanbod

Wij zijn een intermediair voor al uw verzekerings vereisten, waardoor u snel en gemakkelijk een verzekering kunt afsluiten.


Gemakkelijke toegang

Onze communicatielijnen zijn kort: u handelt rechtstreeks met de juiste persoon.